سکوی بارگیری استاندارد

سکوی بارگیری

در این مقاله از سایت کاسپین آروین نورا درباره سکوی بارگیری استاندارد توضیح دادیم همراه ما باشید.

سکوی بارگیری و تخلیه از اجزای مهم و کلیدی در هر مجموعه لجستیکی به‌شمار می‌آیند. فرقی ندارد این تشکیلات مربوط به خرده‌ فروشی یا عمده فروشی باشد یا انبار و کارخانه و مراکز توزیع را در بر بگیرد.

این سکو ها نیاز به تجهیزات فرعی نیز دارند که شامل مواردی نظیر قفل و ضربه‌ گیر سکو، هم سطح کننده و روشنایی و بسیاری جزئیات دیگر بوده و در مجموع عملیات بارگیری و تخلیه را پوشش می‌دهند.

این مجموعه به روش‌ های مختلف طراحی می‌شوند که هدف همه آن ها محافظت از تجهیزات و تسهیل عملیات بارگیری و تخلیه است.

اگر به دنبال انواع گیت تردد هستید به این صفحه مراجعه کنید.


سکوی بارگیری استاندارد

سکو های بارگیری و تخلیه را باید مقدمه و پیش‌ درامد هرگونه تسهیل در لجستیک نامید. از سرعت بخشیدن به عملیات بارگیری و تخلیه تا کاهش چشمگیر آلاینده‌ های ورودی به سیستم و حفظ ایمنی پرسنل و حفاظت حداکثری از تجهیزات و کالا ها از مزایای کاربرد این نوع سکو ها هستند که توجه و علاقه مراکز بارگیری را در سال‌ های اخیر جلب نموده‌ اند. به‌ طوری که امروزه در اغلب مراکز معتبر شاهد استفاده از این تجهیزات هستیم.

از بخش‌ های مهم و اصلی این سکو های بارگیری و تخلیه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


• روشنایی سکو:

چراغ‌ های مفصل‌ دار با قابلیت جابجایی از ملزومات ضروری در سکوی بارگیری استاندارد به‌شمار می‌آیند. روشن نمودن فضای داخلی کامیون به تسریع و ایمنی عملیات بارگیری و تخلیه کمک زیادی می‌کند.


• هم‌سطح کننده:

نوعی صفحه تنظیم کننده مکانیکی و هیدرولیکی قابلیت تنظیم ارتفاع و شیب است که ارتباط بین سکو و کامیون را برقرار می‌کند.


• بالابر سکو:

مانند هم سطح کننده است اما از روش آکاردئونی استفاده کرده و قابلیت مانور بیشتری در تنظیم ارتفاع دارد.


• قفل سکو:

منظور از قفل سکو قطعه نگهدارنده ای می باشد که در کف زمین و هم تراز با چرخ تریلر به منظور پیشگیری از حرکت و جابجایی کامیون حین تخلیه و بارگیری نصب می گردد.


• ضربه‌گیر:

از ضربه‌ گیر های سکو برای محافظت از سکو و هدایت کامیون استفاده می‌شود.


• درزگیر:

این بخش شامل لایه کشسان دور تا دور سکوی بارگیری است که برای عایق نمودن فضای بین درب و کامیونی استفاده می‌شود که به‌ طور برعکس وارد سکو می‌شود.


• صحن مقابل سکو ها:

جهت جابجایی کامیون‌ ها، و پارک کردن آن ها در مقابل درب ورودی فضایی مورد نیاز اسکله در مقابل سکوی باربری قرار داشته و به آن صحن می‌گویند.

ما در مقاله های قبلی درباره فروش انواع سایبان برقی توضیح دادیم برای کسب اطلاعات بیشتر به این صفحه مراجعه کنید.


سکوی بارگیری

طراحی فضای لازم و تجهیزات مورد نیاز در سکوی بارگیری بر اساس نیاز و الزامات کاربردی به این روش‌ ها قابل انجام است:


• حالت معلق:

در این روش دیوار ساختمان محل بارگیری دارای برآمدگی بوده و مانع از آسیب رساندن کامیون به دیواره ساختمان می‌شود.


• حالت سر پوشیده:

در این حالت مجموعه صحن و سکو ها در فضایی سرپوشیده قرار می‌گیرند. این مورد از نظر امنیتی و مقابله با سرقت بار ها بسیار مفید بوده و اغلب برای بسته‌ ها و محموله‌ های قابل حمل و سبک بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به دلیل بسته بودن فضا و با توجه به آلودگی ناشی از عملکرد موتور کامیون، در طراحی سکو به روش سرپوشیده لحاظ نمودن گزینه تهویه الزامی است.


• طراحی دندانه اره‌ای:

برای مواردی که با کمبود فضا جهت مانور کامیون‌ها در سکوی بارگیری روبرو هستیم، شیوه طراحی دندانه اره‌ای بسیار مفید و کارساز است. در این روش سکوها در فضای داخلی ساختمان عقب‌نشینی کرده و اغلب فضای داخلی که در شرایط عادی برای آماده‌سازی و نگهداری در نظر گرفته می‌شود حذف خواهد شد.


• طرح سکوی باز:

در این نوع فاصله زیادی بین کامیون و دروازه ورودی وجود دارد که می‌تواند مشکلاتی در حمل لوازم و محموله‌ های بارگیری ایجاد کند.

همچنین کارکنان سکو در این روش حین کار در چنین فضایی چندان راحت نیستند و در معرض تغییرات جوی و تابش آفتاب و دیگر مشکلات فیزیکی محیطی قرار دارند. به‌ همین جهت نصب سایبان‌ های کاربردی و مفید در این طرح بخشی از ضروریات تکمیلی پروژه به‌ شمار می‌آید.

حفاظت محموله و تجهیزات از خطر سرقت نیز از دیگر مواردی است که در طراحی سکو به روش باز باید مورد توجه قرار گیرد.


• طرح سکوی بارگیری فرورفته:

در این طرح سکوی مقابل محل بارگیری با شیب حداکثر 10% طراحی و سطح کف سکو پایین‌ تر از سطح محوطه بیرونی بنا در نظر گرفته می‌شود.


سکوی بارگیری استاندارد ایرلاک چیست؟

سیستم ایرلاک مجموعه‌ ای برای سیل کردن کامیون‌ ها و هوابندی آن ها هنگام بارگیری است. این سیستم در مبادی ورودی انبار ها مورد استفاده قرار گرفته و عمدتا از 3 بخش اصلی تشکیل می‌شود که شامل موارد زیر است:

این بخش‌ ها در مجموع تاثیر زیادی در تسریع و تسهیل عملیات بارگیری داشته و زمان آن را از 2 ساعت به یک ششم این زمان یعنی تا حدود 20 دقیقه کاهش می‌دهد. اما این تنها مزیت استفاده از سکوی بارگیری نیست و این سیستم می‌تواند مزایای دیگری را نیز در پی خواهد داشت.

در این بخش به تشریح ویژگی‌ ها و کاربرد هم‌ سطح کننده، به ‌عنوان یکی از بخش‌ های مهم در هر سکوی بارگیری استاندارد می‌پردازیم.

مجموعه کاسپین آروین نورا مفتخر است تمامی خدمات مربوط به سیزر لیفت را به شما ارائه دهد.


هم سطح کننده و نقش مهم آن در سکوی بارگیری

داک لولر یا هم سطح کننده بخش مهمی از ابزار های بارگیری است که نقش مهمی در سهولت، تسریع و ایمنی بارگیری و تخلیه کالا ایفا می‌کند. تفاوت سطح در اسکله‌ ها با کامیون‌ یا کانتینر حامل بار از چالش‌ های جدی در این زمینه است که علاوه بر صرف زمان زیاد برای انجام جابجایی، سلامت کالا ها را نیز به خطر می‌اندازد.

همسطح کننده هیدرولیکی یا رمپ بارگیری، ضمن سهولت بخشیدن به عبور لیفتراک و پالت، حمل بار به داخل کامیون را به ‌راحتی فراهم می‌کند.

تخلیه یا افزودن بار به کامیون یا لیفتراک نیز ارتفاع سطح آن را تغییر داده و عملیات جابجایی بار را با مشکلاتی مواجه می‌کند.

در این مورد نیز با کمک هم‌سطح کننده می‌توان نسبت به تنظیم این ارتفاع و ادامه آسان بارگیری اقدام نمود.

این محصول دردو نوع تولید می‌شود:


هم سطح کننده لبه لولایی:

این مجموعه که با دارا بودن سیستم هیدرولیکی الکترونیکی، سطح یا سکو را تغییر محل داده و در یک محدوده مشخص قابلیت تغییر مکان دارد. این سیستم با طراحی ویژه و کمک به هم‌سطح سازی کامیون و محل سکو، ایمنی حمل و سلامت باربران و کالای حمل شده را تضمین می‌کند.


داک لولر تلسکوپی:

این مدل با شباهت زیاد به نمونه لبه لولایی، با وجود سنسور چشمی دارای قابلیت تشخیص وسیله نقلیه نیز هست. این ویژگی در محافظت از سکو به حمل کامل و سالم بار کمک بیشتری کرده و ایمنی بار و نفرات را بهتر حفظ می‌کند.

استاندارد های سخت‌گیرانه اتحادیه اروپایی متضمن کارکرد مفید و دوام بالای انواع داک لولر بوده و آن ها را از گارانتی‌ های کیفی خوبی بهره‌مند نموده است.


مزیت های سکوی بارگیری


• روان نمودن روند بارگیری و سرعت بخشیدن به عملیات بارگیری:

استفاده از سکوی بارگیری با توجه به تمهیدات فراهم آمده در آن نسبت به نمونه‌ های کلاسیک و فاقد سکو به‌مراتب آسان‌ تر بوده و از سهولت و روانی بیشتری برخوردار است.


• بالا بردن سطح ایمنی پرسنل حین کار:

با وجود بخش‌ های مختلف سکوی بارگیری از قبیل روشنایی، ضربه‌ گیر، بالابر و هم‌سطح کننده و نظایر آن امروزه سطح ایمنی کاربران را به طرز چشم گیری بالا برده است.


• ممانعت از ورود آلاینده‌ ها:

تسریع عملیات بارگیری و تخلیه از یک‌ سو و وجود درز بند از سوی دیگر نقش مهمی در پیشگیری از آلایندگی و ورود مواد میکروبی به درون کامیون و محیط آن دارد.


• کاهش تعداد نفرات و صرفه اقتصادی:

در بخش بارگیری و تخلیه کالا به‌دلیل کاهش چشمگیر زمان بارگیری و نفرات صرفه اقتصادی بالایی نصیب کارفرمایان می‌شود. هر قدر تجهیزات سکوی بارگیری و تخلیه کامل‌ تر باشد به نفرات کمتری نیاز بوده و در عین حال زمان کمتری نیز صرف کار می‌شود. از این نظر صرفه‌ جویی اقتصادی بالایی نصیب کارفرما می‌شود.


• ارتقاء سطح ایمنی کالا ها:

علاوه بر ایمنی نفرات، کالا های در حال بارگیری و تخلیه نیز در این پروسه از ایمنی بالاتری نسبت به عملیات بدون وجود سکوی بارگیری برخوردارند.


• کاهش دوره زمانی چرخه تولید به ویژه در مورد صنایع غذایی و دارویی:

این مورد به‌ دلیل فساد پذیری دارو و غذا از اهمیت بالایی برخوردار بوده و سرعت بخشیدن به آن تاثیر زیادی در حفظ سلامتی این اقلام دارد. با استفاده از مزایای کاربردی سکوی بارگیری این مورد تحقق می‌یابد.

صرفه‌ جویی در انرژی و پیشگیری از اتلاف آن: بدون وجود سکوی استاندارد جهت بارگیری انرژی به‌مراتب بیشتری صرف عملیات کاری در این پروسه خواهد شد.


سخن پایانی...

بارگیری و تخلیه کالا از مباحث مهم در صنایع گوناگون است که امروزه نقش مهمی در بخش‌ های مختلف ایفا می‌کند. با وجود تجهیزات مدرن در سکوی بارگیری امروزه این صنعت رو به رشد بوده و تسهیلات و امکانات مناسبی برای آن فراهم آمده است. کاربرد این ملزومات علاوه بر تسهیل و تسریع کار بارگیری، سلامت بار و باربران را نیز تضمین می‌کند.

مزیت‌ های فراوان به‌کارگیری سکوی بارگیری و اجزای آن در صنایع غذایی، دارویی و تجهیزات فساد‌ پذیر و دارای زمان انقضاء کوتاه مدت بیش از سایر موارد بوده و عملیات جابجایی آن ها را تسریع و ایمنی می‌بخشد.

با پیشرفت این تجهیزات و تنوع در تولیدات آن ها، در سال‌ های اخیر شاهد رشد بی‌ سابقه‌ ای در این زمینه بوده‌ایم که به بالا رفتن کلی سطح ایمنی در چنین محیط‌ هایی منجر شده است.

بدیهی است رعایت اصول استاندارد در ساخت، تجهیز و به‌ کارگیری این تجهیزات می‌تواند نتایج بهتری نیز به‌ دست داده و پیشرفت‌ های شایانی را در این زمینه رقم بزند.

برای اطلاعات بیشتر درباره شیشه اتوماتیک با کارشناسان ما تماس بگیرید.